onsdag 21. mars 2012

Maling av tekstiltapet


... er et tidkrevende arbeid hvis en ønsker et brukbart resultat! Bildet viser et strøk grunning og et strøk med matt maling. Det endte opp med at vi måtte ha på tre strøk over grunninga for å få god dekk!!
Underlaget var ganske lyst, så det var en overraskelse at en maling som har god dekkevne ikke ga fint resultat før etter tre strøk. Erfaringa sa oss at det absolutt ikke lønte seg å spare på grunninga. I begynnelsen prøvde vi med et ganske tynt strøk grunning, men etterhvert som vi "lærte", skjønte vi at vi måtte legge på et tykkere lag. Da ble toppstrøkene mye lettere å rulle, samtidig som det ga en mye bedre dekk!
Det er absolutt alfa omega å bruke grunning; den forsegler skjøtene, gjør at litt av strukturen i tapeten beholdes, slik at tekstiltapeten ikke bare blir knallhard og skjoldete. Et skikkelig lag grunning gjør ellers at veggen ikke sluker maling som et "trekkpapir",- det kan forårsake ujevn dekk, og at det kan dukke opp blærer som ikke strekker seg ut igjen!!


Det ferdige resultatet ble bra, nymalt stue føles deilig ... ikke sant??


2 kommentarer:

  1. Jeg har aldri prøvd å male på tekstiltapet, trodde det bare ble blærer og håpløst resultat, så vi har alltid skrapt vekk tapeten..litt av en jobb!Skikkelig gruing hver gang vi har vært nødt..!Men skjønner nå at grunning ihvertfall er et must..:))

    SvarSlett
  2. Hvis tekstiltapeten sitter skikkelig, ikke har blærer eller har stygge skjøter.. så er den et bra underlag. Det er jo en stor jobb å skape den vekk også! Men en må sjølsagt vurdere i forhold til ønsket resultat!
    Alt til sitt bruk :-))

    SvarSlett